Totalt antall sidevisninger

søndag 29. januar 2012

O herrrlige søndag, snart mandag

Nok en nydelig dag er over, og akebakken er blitt flittig brukt i dag, som i går. Ikke mindre enn to ganger var vi der i dag, og både mini og lille storkoste seg. Og min lille niese koste seg, hun hadde jo fått ny snowrider som hun måtte teste. Og av alle...så er jeg ganske sikker på at det er alle pappaene som er i akebakken som koser seg mest. De blir som små guttunger alle mann, og med full fart fra toppen på snoracerne til ungene, med en sønn eller datter (med ansiktet fullt av skrekkblandet fryd) foran seg, er det en og annen konkurranse om å komme først ned, og her settes liv og lemmer på spill:) Endelig kom vinteren vi har ventet på, og foreløpig så innfrir den mer enn vi kunne tenkt oss...takk til værgudene som valgte den flotte datoen 21.januar, å starte vinteren på.;)
Lille er som dere ser, strålende fornøyd med å være i akebakken. Her skulle hun egentlig ha sovet, men det virket virkelig ikke som om det var noe alternativ for den frøkna. Istedet ser hun ut som en blanding av en kålorm og en skilpadde som nettopp har stukket hodet ut av skallet sitt. Fine lille <3

På fredag var jeg og trente litt igjen (jepp, jeg er ute etter skryt ;) ) og avsluttet RockyBoxen med noen mageøvelser på en benk der, og i dag kan jeg med hånden på hjertet fastslå, at laaaangt inni der et sted, så finnes det noen magemuskler. Jeg har nemlig så vondt i magen i dag, at det gjør vondt å hoste og/eller le, og det er litt slitsomt for meg faktisk...som både er forkjøla OG som ler kanskje litt mer enn strengt tatt nødvendig ;) Og jeg har sagt det før, og sier det igjen...så vondt som det gjør når, så KAN det virkelig ikke være sunt med den treningen...hehe. Men jeg skal gi det litt tid asså:)

Etter å ha tilbringt(?) tilbrunget(?) tilbringi(?) (det ble veldig rart) mesteparten av dagen ute i akebakken, med kun mat og kakaopauser hjemme, var mini når kvelden kom grådig sulten. Her i huset er det sånn at både jeg og mini eeeelsker pølser, i alle varianter...stekte, kokte, grillede etc. Og hadde mini kunnet bestemme (noe hun tror hun kan, men selvfølgelig IKKE gjør (bortsett fra innimellom hvis hun er alene me pappa) ;)) ville hun hatt pølser hver dag til hvert måltid. Jeg er jo forsåvidt enig, men det kan jeg jo ikke si til henne...tenk hvordan vi ville sett ut! Hehe. Derfor inngikk vi et kompromiss i dag (etter DAG sitt kloke hode), og mini fikk servert nyyydelige kanapeer til kvelds, og gleden var stor må vite. :)
Ser nydelig ut? ;) To hele skiver spiste hun, og det er møe for henne asså, så det var tydelig at det slo an. Og bare for å ha nevnt det: de som sier at barn blir utslitte og utmattet og stuptrøtte av å være ute hele dagen, det gjelder ikke her i huset. Mine engler som begge sover søtt før 20 holdt det gående til nesten 21. Og det hadde ikke vært så gæærnt hvis det bare var mini, men lille som var i seng kl 19, hadde tross alt holdt på med surret sitt i nesten 2 timer. Men desto deiligere er det når de sovner.:) Ingenting er finere enn barn som sover...så fredelige og så bekymringsløse <3

Jeg har igrunn sjesset på kinamat i hele dag, og fikk tilogmed med meg Dag på at det skulle vi bestille i kveldingen. Det er ofte sånn at når jeg har lyst til å bestille noe mat, så orker ikke Dag noe mat, men hvis Dag vil bestille...da er jeg med, for jeg er jo alltid sulten! ;) Så når jeg ymtet frempå om litt kinamat litt utpå kvelden, så sa Dag:"Neh, jeg har mere lyst på en skikkelig saftig burger jeg ass. Med chips til!"...og burger med chips it is. (Greit å la de vinne de "ubetydelige" kampene, da blir de så medgjørlige senere vettu) ;) Smakte nydelig i dag egentlig, men jeg har fortsatt lyst på kinamat...til helga kanskje ;) Og halve gleden med å bestille kinamat er jo faktisk når en får beskjed om at den er "fæddi om cikka kwateh!" I love, I like <3
Æsj, det såkke no digg ut...men det var det da! ;)

I morgen er det mandag (woop woop), velkommen tilbake rutiner!!! :D :D :D
Ha en fin kveld, vi prekæs!

Klem fra meg

lørdag 28. januar 2012

Lørdag og familiekos :)

Denne dagen = familie, venner og vinterkos. Dette har vært en perfekt dag, fra ende til annen. Dvs. nå er den jo ikke helt over da, og mye kan fortsatt skje, men jeg har trua ;) Dagen startet med felles frokost (det er virkelig undervurdert), før jeg og lille tok oss en liten lur, mens mini og Dag spente på seg skia (ikke Dag da), og trakk med seg rattkjelken bort i den KNALLFINE akebakken vi har fått i enden av gata her. Etter en liten cowboystrekk, hoppet jeg og lille også i vintertøyet for å ta turen bort. Lille like sinna som forrige gang hun ble tredd inn i den svære dressen og presset på de teite vottene (Lilles "Ord") Hun kan ikke skjønne poenget tror jeg, men så fort hun kom ut, ja, da var alt greit, og ting "maket litt mer sense". Hun var strålende fornøyd fra jeg satt henne på akebrettet og helt til vi kom hjem igjen over en time etterpå. Fine tulla til mamma! <3 I akebakken var det flere også, min venninne Maria og hennes datter hadde tatt turen, og noen venninner av Mia med foreldre. Så der var det liv og røre i dag, og vi håper på det samme i morgen:)

Maria og jenta hennes ble me oss hjem igjen, også kom Karl (hennes kjære) også, og han hadde med seg minstejenta, og jeg satt i gang med å lage middag til hele hurven...uten å egentlig ha noe å lage av. Hehe. Ble macaroni og kjøttdeig med noe kjøttsaus blandet og slengt sammen i en ildfast form, slang noe ost på toppen og toppet det hele med pizzakrydder (selvom det ikke var pizza) ;) Barnevennlig og egentlig veldig godt:) Under middagen gikk Mia bort til Maria og spurte:"Hvor kommer dere fra?" Maria smilte og svarte:"Månen!" Mia kikket på henne helt alvorlig og sa:"Neeeei, hvor kom dere fra FØR dere kom til Norge?!?" Skal si Maria sleit med å holde seg alvorlig, og jeg tror ikke Mia egentlig fikk noe godt svar på det:)Store og små ble gode og mette og etter en stund, dro den fine (urnorske ;))familien som var på besøk, lille ble lagt for lur nr 2 og mini satt seg foran tv for å se på hennes o store helt, nemlig kaptein Sabeltann:)

Så var det tid for neste høydepunkt, nemlig besøk av min lille niese på 2 år, og en av Mias gode venner:) De er så fine sammen! <3 De lekte litt før vi dro på besøk til mine foreldre for å hilse på, siden det jo tross alt er helg:) Nå sover alle de tre englebarna, og jeg er spent på hvordan natten blir, men en får vel satse på at den blir god;)

Også har jeg en venninne som har bursdag i morgen, men hun feirer i dag...the Big 30 blir feiret med nærmeste familie. Vi var også bedt, men kunne ikke, så vi skal få være med på den store festen til sommeren. Jeg fant et skilt på AM Design på Nylende (har du ikke vært der, bør du virkelig ta turen innom) (http://www.amdesign.no/), og det skiltet bare MÅTTE jeg ha, for det var som om jeg skulle sagt det selv. Jeg kjøpte det, pakket det inn og sendte det til venninnen min. Og hun ble så glaaaaad for det! Det var jo bare en liten ting, men at hun ble så glad for det, ja, det gjorde virkelig dagen min <3 Gratulerer med dagen fineste Grethe!
Nå skal jeg nevne at vi var bestvenninner da jeg bodde på Spikkestad, jeg flyttet til Stathelle, og hun ble igjen...men fortsatt holder vi like god kontakt <3

Kvelden ble avsluttet med mitt nye favoritt tvprogram, nemlig "Hver gang vi møtes". Vinnies versjon av Halvdan Sivertsens "Sommerfuggel i vinterland" rørte meg langt inn i ryggmargen og hjertet, og jeg måtte felle flere tårer. Den var helt fantastisk! Den skal jeg høre på mange, mange, mange ganger :) Fikk du den ikke med deg sier du? Jeg redder deg, og legger ut link under. Ha en fortreffelig aften, og morgendag, med alt det den har å tilby:)

Klem klem fra meg:)

http://www.youtube.com/watch?v=yA3H9pkwvZE

torsdag 26. januar 2012

Hey big spender :)

Jeg er virkelig inne i en "god" periode nå asså...når det gjelder shopping. Hehe. Jeg haaaater å shoppe! Jeg kan godt "henge" på et kjøpesenter, kikke litt, og spise litt, men det blir sjelden shopping. Hvertfall til meg. Jeg finner alltid noe til mine skjønne små, og min skjønne store;) Deilig me sånne mannfolk som blir så glade når de får noe nytt, og alt jeg kommer med er "den var fin", også blir den brukt. Jeg likærre!:) Det er verre med Mia, som har klare og sterke meninger om hva hun skal ha på seg, og hvis jeg innbiller meg at bukser er et alternativ, så tar jeg stort sett feil. De dagene hun har på seg bukse, er det for å glede meg har jeg inntrykk av. Da kan hun finne på å si:"Jeg kan ta den buksa da, siden den synes du er så fin!" :) Eller så har hun EN olatights med hjerter på knærne, jeg var så "dum" en dag å si at hun så ut som en ordentlig stor jente når hun hadde på seg den og en rosa hettejakke, så nå hender det at hun vil ha på den tightsen, men IKKE uten AKKURAT den jakka, for ellers så ser hun ikke stor ut!!! :) Det ekke bare bare å være mamma ;)

Jeg har en venninne som er blitt selger for klesmerket "Me&I". Det er i hovedsak barneklær, men de har også en del tøy som passer til mamma. (Ikke mammaklær lissom, men klær til mammane) Så i går hadde hun sitt første homeparty hos nettopp meg, og hun var så flink atte. Jeg tror hun fikk solgt en del, og tilogmed jeg handlet! ;) Jeg ble faktisk så ivrig at jeg måtte ringe henne i dag og spørre om hun ikke kunne plusse på et par ting på bestillingen. Hehe. Også tenkte jeg at jeg skulle på et nytt party om noen uker, hos en annen venninne, og der skal jeg bestille en kjole til meg selv...jeg ser nemlig for meg at da har jeg vært så flink at jeg kanskje blir fin med den kjolen;) Den som lever får se...jeg har trua! :) Så når varene kommer, da blir lille og mini helt like...også får jeg en singlet i samme serie. Hvor søtt ekke det da?? :) Ta en tur innom hjemmesiden og kikk, og les litt, også tar du kontakt med Maria, så vil hun heeeelt sikkert komme hjem til deg å holde et party:) Søt vertinnegave får du også...og det er moro:) http://meandi.se/no/

Og i dag har jeg shoppa litt på nett...treningstøy faktisk (hvem skulle trodd det?), også et "Humanity bracelet" (words to live by) som jeg har siklet på leeeeenge. Nå gleeeder jeg meg bare til det dumper ned i postkassa mi.
Nå er det faktisk under en uke til jeg begynner i ny jobb, og lille skal være hjemme med pappan sin. Jeg kjenner at jeg ikke er LITT klar engang! Det ekke det at jeg ikke vil tilbake i jobb, men jeg synes lille er så pitteliiiiten...hun er jo ikke 9mnd engang, og får fortsatt mat når hun skal legge seg, både på dagen og på kvelden, og en gang (minst) om natten. Hehe. Det er kanskje mest synd på Dag når jeg skal ut i jobb, ettersom jeg IKKE har tenkt til å være oppe om natten med bebis, og jeg IKKE skal legge henne på dagen uten mat. Hehe. Men det går nok helt sikkert fint...det er bare mammahjertet som blør bittebittelitt, selvom jeg vet at hun kommer til å få det helt supert hjemme med den fine pappan sin <3 Dessuten er det jo med litt skrekkblandet fryd at jeg går tilbake i jobb...på en helt ny skole, med helt nye kolleger, og helt nye elever, og helt andre rutiner og måter å gjøre ting på....men en får jo bare håpe at en kommer fort inn i tingene, og at det går bra. Det vil jo helst gå bra!:D

Da Dag skulle ut å kjøpe bursdagsgave til meg, var det en liten strek i regningen når jeg sa at jeg også skulle ut, så da kunne vi kjøre sammen...hehe. Og det av den enkle grunn at det var noe han ikke fikk kjøpt hvis jeg skulle være med. Han fikk en bukett med langstilkede røde roser av meg her en dag, og de stod og var fine veldig lenge igrunn, så han kikket på de, også kikket han på meg, så sa han:"Jeg kan jo fortelle deg hva jeg tenkte å kjøpe til deg. Jeg hadde egentlig tenkt til å kjøpe en fin bukett med røde roser, men nå har jo jeg fått, så da kan jeg heller overraske deg en annen dag med det." Hehe. Så da er det bare å slenge seg ned å vente på å bli overrasket;) I går var de (rosene til Dag) på en måte godt over stadiet "døde", og de var begynt å lukte nesten litt sånn som poteter (hahaha), så da tenkte jeg at jeg skulle kaste de...tok de med ut på kjøkkenet og ut av vasen, så kom Mia og sa:"Hvorfor kaster du de?" Jeg:"Jo, for nå var de døde!" Hvorpå Mia svarer kontant:"Ja, men da har du ikke gitt de nok vann da skjønner du!" Hehehe, søteste Mia. Så nå er det fritt frem for Dag å overraske meg!

Nå er det (som de fleste andre kvelder) litt TV som gjelder før jeg tar kvelden her. Ha en fin kveld, vi blogges;)

Klem klem

mandag 23. januar 2012

Giveaway hos MammaKine :)

Sleng deg med da vel...hvem hadde vel ikke trengt en hotellovernatting?! :)

http://www.mammakine.com/2012/01/vinn-gratis-hotellovernatting-for-to.html

Bursdagshelg :)

Hurra for meg som fylte mitt år, ja meg vil vi gratulere!!! :D Jeg har hatt bursdag, og det er også grunnen til at jeg ikke har hatt tid til å skrive noe. Har jo hatt mer enn nok med pakker og middager og desserter og koselig besøk. Men nuh er hverdagen her igjen, og jeg kan få skrevet litt. Kick off på fredagen var RockyBox på MyLife. 30 min med luftboksing og møøøøe knebøy og litt boksing med vekter og litt hopping...jeg trodde aldri jeg skulle si det, men det var gøy asså! Det kan jo selvsagt være at det er fordi det er helt nytt for meg, jeg har en tendens til å bli veeeeldig intens til å begynne med, men så dabber det litt av. Hehe. Men det er jo lov å HÅPE på at det holder seg like moro, og at jeg gidder å gå der hver fredag:) Etter trening var det bare hjem og stelle seg, også skulle vi ut på middag sammen med min bror og svigerinne, og Dags bror og svigerinne. Og valget falt på Wine&Dine i Porsgrunn, og FOR et valg! Det er den desidert beste biffen jeg har smakt! Hadde ikke trengt tenner for å tygge den vøtt...så mør var den. Det var moro for unga! :) ( www.tournedos.no ) Det eneste de var litt dårlig på var "servicen"...de var litt lite oppmerksomme i forhold til oppfølging med drikke for eksempel...ingen som spurte om vi ville ha noe mer eller noen ting, så da ble det litt færre "øllær" på de som gjerne skulle hatt en eller to til ;) Så sparte vi de pengene. Og som en "grand finale" så kom jammen meg desserten min med stjerneskudd på...wooooohooooo! Det er stas å ha bursdag asså! Maria hadde tysta vøtt, så da ble det ekstra oppmerksomhet på gæmlisen (som var den desidert yngste i selskapet, med sine 29 år). Det kan vel kanskje ikke stikkes under en stol at jeg er litt over gjennomsnittet interessert i oppmerksomhet, så en kan vel si at akkurat da hadde jeg det som plommen i egget! :D
På lørdag var jo den store dagen da...folk spør hvor gammel jeg er, og jeg svarer, som sant er, 29 år. Da sier mange:"Oooh, neste år er du 30!!!!" Jeg ekke redd for å bli 30 jeg asså...jeg er tilogmed så gammel at jeg sier tredve;) Dessuten er jeg glad for hver gang jeg har bursdag og blir et år eldre, da alternativet FAKTISK er møøøøe verre! :) Heia meg helt til jeg blir 80! :D Hvertfall så fikk jeg besøk av Anja og Inge og søteste Sara. Jeg hadde jo egentlig ikke tenkt at de skulle vite noe om bursdagen min, men Mia hadde fått sagt fra, så her kom de da...og trurukke de hadde med seg både gave og kake a?!? Joooda, blir ikke verre å ha bursdag da vettu;)
Deilig nybakt brownies med vaniljesaus. Er aldri feil det! ;) Dessuten så fikk jeg jo som sagt gave...Anja pleier lissom å passe litt på meg da...sier fra når jeg må bytte ut blomstene på trappa åsånn, og nå var hun igrunn klar for at jeg skulle ta ned adventskransen, så jeg fikk et kjempefint hjerte til å henge på døren. Hehe. Det er veldig greit å ha en sånn asså!:) Også så fint det ble der...


Senere på kvelden kom Maria og Karl Christian (som planlagt), da jeg hadde lovet de treretters som "betaling" for diverse saker og ting som de ikke skulle ha med seg på flyttelasset...det hørtes litt suspekt ut, så jeg velger å spesifisere det...et vitrineskap, et servise og et bestikksett. Hehe. Så skulle jeg være flink da, og ta bilde av forretten da, for den er så deilig, også ser den så delikat ut...men før jeg fikk surret meg til det, så hadde alle 4 spist opp. Haha. Men det var reker i fetaost da. Nyyyydelig! Hovedretten var keftedes, og desserten kom rett fra fryseskapet på Ica, nemlig en menuettkake. Så pyntet jeg med en liten appelsinbåt da vettu, så da så det nesten ut som om jeg hadde slengt det sammen selv;) Fikk gave av de også jeg...garn av Maria, og en 4pk med Pepsi Max av Karl. Men jeg må si...det som gjorde aller mest inntrykk var nok kortet fra Karl. Et Hannah Montana-kort, og der stod det faktisk at jeg var kul...NESTEN like kul som, nettopp, Hannah Montana! ;) Kjempefin dag, kunne ikke hatt det bedre!

Det var kort oppsummert min fine bursdagshelg, men på tampen må jeg jo nevne at tilogmed værgudene husket på meg i år...masse deilig hvis snø lavet ned på dagen min. Akebakken er i tipp topp stand og skiene (til Mia) blir flittig brukt. We loves! ;)

I dag har vi ikke gjort stort...eller dvs. noe har vi jo fått gjort. Blant annet har vi ryddet ned (ikke helt bort enda) julen...hehe. Dere synes kanskje det var litt sent, men jeg har jo ikke hatt (tatt meg) tid til å ta det før, så da pakket vi det sammen i dag...deilig å få det ned også, nå gjenstår bare å pakke det ned i kassa si, for foreløpig står det fortsatt på bordet i stua;)
Det ekke så mye da, merkelig at jeg ikke har hatt tid til å ta det før...det tar ca 10 min å dra sammen. ;)

Helt på tampen vil jeg bare nevne en skikkelig gladnyhet. Jeg satt i bilen og hørte på radioen i dag, og der sa de:"Er du av de som sliter med de ekstra kiloene etter jul og nyttår? Ikke fortvil, for nyere forsksning viser at å ha litt ekstra fett på rumpa og lårene er sunt for deg! Det er faktisk sånn at i motsetning til det farlige magefettet som gjør at du dør tidligere, så gjør rumpe/lår fettet at du lever lengre...!" Jeg kommer til å bli 100år...MINST!

*Danser rundt i stua og synger* "I like big butts and I can not lie. You other brothers can´t deny..."

Ha en fortreffelig aften!

Stooor klem fra meg

onsdag 18. januar 2012

Heia Norge!

Det er ikke mange ukene siden det var håndball på tv, og nå er det jammen et par uker til med håndball på tv...jeg elsker håndball på tv! Spesielt når Norge vinner.:) Jeg tror kanskje at den største grunnen til at jeg liker håndball på tv så godt, er fordi jeg IKKE liker å bedrive det selv. Nå skal det nevnes at jeg er nesten like glad i å trene som jeg er i å rydde og vaske, men nå har jeg jo, som tidligere nevnt, meldt meg inn på My Life i håp om at jeg skal få gjort noe med det. Og det kan jeg si med en gang...dette blir ikke noen treningsblogg asså, men jeg kommer sikkert til å nevne det i ny og ne, men det er mest for at dere som leser skal legge igjen en kommentar og skryte av hvor flink jeg har vært;) Hehehe. Jeg minns en gang jeg skulle kaste en pinne til en venninne...det var ikke store pinnen, men stor nok til at det skulle gått an å kaste den et stykke...men jeg tror ikke jeg tuller når jeg sier jeg kastet den 5-6 meter. Og fikk ikke spesielt skryt av kastet etter det, og jeg må si...jeg ble ikke noe MER interessert i å prøve meg på håndball da. Selvom alle maser om at "At ikke du prøver deg på håndball, det måtte jo vært bra for deg som er så høy." Ja, hvis jeg kunne stått stille på den streken, så hadde det sikkert passet kjempebra...men jeg liker jo ikke å løpe (intenst), også er jeg redd for ballen...så nei, dere kan bare slutte å foreslå det. Håndball ER ikke no for meg!:) Men som sagt...håndball på tv er flott, og kanskje spesielt nåå da, som det er herrene som spiller...;)

Var og trente i går, og har funnet noe jeg liker (hvem skulle trodd det?) Prøvde febrilsk å få med meg en støttekontakt som kunne passe på meg, men det var ingen som ville, så jeg fartet ned alene da, og skrev meg opp på Step. Det er faktisk moro! Blikke så sliten vøtt...det liker jeg godt;) Men merker at man trener og har trent. Så da skal det være en date...tirsdag er det step, onsdager er det Aqua (vanntrening, ja) og på fredager er det Rockybox. Det er visstnok en blanding av sånn danseaktig og boksing...det tror jeg kan blir moro for unga:) Jeg har jo ryddet i klærne mine vettu...så nå har jeg en skuff med sommertøy, og helt til venstre i skuffen er det en bunke med fint tøy som jeg skal komme inn i til sommeren. Og går ikke det, ja da er det noen, ett eller annet sted, som kan prise seg lykkelig for det, for da blir det sendt bort. Får heller kjøpe nytt da vettu, i større str...er så kjekt atte;)

I dag var jeg på turning med mini (hun som sa bastant at hun ALDRI skulle på turninga igjen, forrige onsdag) og hun var så blid og fornøyd atte. Og jeg er blid og fornøyd for jeg kunne sitte på gangen og skrævle me de andre mammane...da er jeg i mitt ess asså. Skulle gjerne bare sittet i sånne grupper hele dagen jeg, og bare skravla.:) Men nå er det en uke til neste gang...hvertfall me de mammane, jeg skal nok få skravlet fra meg på annet hold i mellomtiden:)

Bare fort innpå været også før jeg avslutter...for i dag kom det deilig regn fra himmelen, og gradestokken viste -1. Tsk tsk tsk...blir glatt av sånt gitt. Hehe. Jeg var ikke den eneste som sleit i gata her vi bor asså, men så vidt jeg kunne se var jeg den eneste som stod på tvers, sånn at ingen andre kom verken opp eller ned. Hehe. Kjerringer bak rattet asså!;) Ringte Dag da :"Jeg står på tvers i gata, kommer verken opp eller ned, nede ved de gule husa, og Erle skriker, du må komme ned" Men når den verste "panikken" hadde gitt seg, klarte jeg, ved et under, å lirke bilen ned i bånn av veien, over Avstikkern og bort på parkeringen der. Så tok jeg lille under armen og gikk! Og det med lårhalsen på spille..(heter det det?) Hmmmm...men du skjønner hva jeg mener. Det gikk fint, og bilen stod der noen timer før den kom seg opp bakken. Note to self: Piggdekk er kjekt på sånt føre...kjøp det neste gang! :)
Neste gang det kommer noe ned fra himmelen og det er minusgrader, ville jeg satt stooor pris på om det som kom ned var hvitt som snø ;)

Ha en fortreffelig aften...jeg må nesten fortsette daten med håndballguttene:)

Klem fra meg

mandag 16. januar 2012

Alt for lenge siden sist!

Ai ai ai, nå var det jammen lenge siden jeg hadde vært innom og lagt igjen et spor etter meg. Men...jeg lever jeg. I beste velgående. Det er bare det at det skjer så mye om dagen, også har jo datan min hatt en nær-døden-opplevelse, så den har vært lenge borte. Men i dag fikk jeg den igjen...frisk og rask og klar til bruk. Jeg er så heldig at jeg har en datakyndig svoger...flaaaaaks for meeeeg, og dere, ettersom det kanskje da blir lettere å skrive innlegg. Da kan jeg skrive akkurat når det passer meg, jeg trenger ikke vente på at Dag skal bli ferdig med å kikke på alle de 1743 nye båtannonsene på Finn lenger ;)

Jeg har siden sist, som så mange andre, blitt bitt av wordfeudbasillen...spiller og spiller, og blir litt snurt hvis jeg taper...heldigvis er ikke det så ofte.;) Har igrunn fått med Dag på det også, så nå kan vi sitte i hvert vårt hjørne i sofan og spille mot hverandre. Det er så utrolig romantisk! Hehe. Mini har også begynt å spille...med henne spiller vi "Se hva jeg kan". Det er igrunn et fint spill å spille med henne, da det er litt lett lesing, litt tall, litt klokkelæring og litt begrepslæring. Det eneste som er negativt er at hun er verdens dårligste taper...helt seriøst lissom. Hvis lille har lagt seg, pleier jeg igrunn å la henne vinne, for det blir så mye skriking og gauling hvis hun taper.:) Men så må hun jo lære seg å tape også, og de gangene hun taper, løper hun av gårde inn på et annet rom. Hehe. Søteste Mia...hun blir fort blid igjen da. Og i dag gråt hun faktisk ikke fordi hun tapte, nei, for hun gråt fordi hun var så glad i meg! <3 Hehe

I helgen var vi i Drammen hos min kjære bror og dama. Måtte jo oppsøke snøen så Mia fikk prøvd de nye skiene sine, og der var det faktisk LØYPER asså! Hehe. Det er ikke så mye som skal til for å glede de små. Heldigvis! Vi må nok innover igjen hvis ikke det kommer noe snø hit, vi skal tross alt satse på å avle frem den neste generasjons Marit Bjørgen.;)

Apropo Marit Bjørgen...i dag har jeg meldt meg inn på treningssenter. Nå får nok være nok, så får vi se hvor det bærer hen...det kan jo ikke bli stort verre av å trene. (Hvis jeg faktisk drar meg ut av sofan og møter opp der nede) Men Dag også meldte seg inn, og da ser jeg for meg at det blir litt enklere, kanskje tilogmed litt konkurranse oss i mellom. Men det er så trasig, for alle vet at menn går ned i vekt mye raskere enn oss jenter...men nå skal det sies at jeg nok kanskje har litt mer enn han å ta av, så hvis jeg er heldig så er det jeg som vinner;) Jada, konkurranseinstinktet er det ikke noe å si på.:) Prøver jo fortsatt å være flink jente å bare spise snoperier og annet godt i helgene, og faktisk så er jeg ganske flink...i dag røyk jeg på en smell, men det var bare fordi vi fikk besøk av noen venner, også spurte de om jeg ville være fadder for den lille fine bebisen deres når de skal døpe henne. Og det ville jeg jo, så da ba jeg de inn da, på middag like gjerne...og jammen ble det deilig middag av ingenting i dag. Det er så deilig når jeg kan bruke det jeg har...det burde jeg være flinkere til! :) Så da ble det lissom dessert da, og kanskje en liten kjeks, og jammen en bit med delfiakake også. men nå skal du høre her...det smakte ikke spesielt godt. Og det var moro for meg da! Som ALLTID synes snoperier smaker godt. Så da får vi se om det holder seg...;)

Nei, i dag ble det et langt og kjedelig innlegg, men det var fordi jeg ikke egentlig hadde noe å skrive om. Så da får jeg heller avslutte her, og komme sterkere tilbake ved en senere anledning! ;)

Ha en fin kveld!

onsdag 11. januar 2012

En frøken med sterke meninger

I dag har mini fått begynne på turning/dansing igjen...før jul gikk hun på dansing på kulturskolen, men ettersom danselæreren stadig var syk, noe som førte til en veeeeeeldig skuffet Mia, så valgte vi å slutte der, og heller begynne på turningen igjen. Jeg tok med meg mini til Langesund barneskole med godt mot, og jeg tror begge hadde det helt topp: Mia fikk herjet fra seg i gymsalen, og jeg fikk skravlet og fjåset med de andre fjåse- og skravlemamma´ne som satt på gangen:)


Men så når vi skulle hjem skjedde det noe...4 års trassen gir plutselig en ny mening. Jeg har alltid trodd at den het det fordi de var 4 år, men jeg har nå skjønt at det er fordi den VARER i 4 år. Her kan det krangles og furtes "over a low shoe" (som Tom Hilde ville sagt), og i dag var det en annen enn Mia som åpnet døren på vei ut fra turningen...tsk tsk tsk, det skulle han aldri ha gjort;) Mia ble ordentlig sinna, og hun skulle ALDRI tilbake til turningen hvertfall! Gu´ bedre, en skal si at uttrykket "å ta på vei" passer godt her. Små bagateller kan bli til stoooore, triste, urettferdige ting i en liten jentes liv...spesielt etter en lang dag i barnehagen, turning og at klokken har bikket 18.00. Fineste Mia <3 Hun er heldigvis like fort blid igjen som hun blir sinna, også er det jo de fine stundene vi husker best. Hehe.

For noen år siden kjøpte jeg Klaus Sonstad sin CD "Indianer Cowboy", og den synes jeg er så fin! Han synger sånn som barn tenker. Sangene er ikke bare fengende, men man kan på en måte sette seg litt inn i de små hodene som tenker...han treffer jammen spikeren på hodet innimellom. Derfor skal jeg nå, sitere et lite stykke fra en av sangene hans, som passer veeeeldig godt for den perioden vi er inne i nå i Casa de Hansen:) Stykket er fra sangen "Stor"

Når jeg blir stor skal jeg la
barna mine få bestemme selv
når de vil stå opp og når de
vil legge seg når det er blitt kveld
for jeg får aldri lov til å
bestemme noe som helst
sånn er det bare derfor
jeg er minst og ikke eldst

Så du skjønner at jeg gleder
meg til dagen jeg blir stor
da skal ingen andre si
hva jeg skal gjøre
da er det jeg som lager regler
i det huset der jeg bor
og hvis noen er uenig
skal jeg høre


Har du ikke hørt sangene på denne cden er den helt klart verdt å høre på. Kos dere og ha en fortreffelig aften!

Klem fra meg


tirsdag 10. januar 2012

Surriboks ;)

Det desidert beste med å være et premierotehue, er den enorme gleden man opplever når man finner igjen noe man ikke har sett på flere år, og som man var HELT sikker på var borte for godt. Sånn hadde jeg det i dag, når jeg holdt på å rydde og fant en kjole som mini hadde da hun var liten. På den tiden jobbet jeg på Barn og Utstyr, og i det jeg pakket opp kjolen, tok jeg den med meg hjem og jeg var sååå glad for den.:) Jeg tror mini rakk å bruke den to ganger før den var sporløst forsvunnet...jeg kunne ikke FATTE hvor den var, og jeg må ærlig innrømme, at det var ikke få ganger jeg kikket mistenksomt på de barna jeg kjente som plutselig hadde samme kjole, og jeg tenkte:"Å jasså, du...så det er DER den har havnet!" Hahaha, jeg kjenner nå at jeg er veldig glad for at jeg ikke konfronterte noen med det;) Hahaha, neida, det var ikke sånn at jeg virkelig TRODDE at  noen vi kjente hadde stjålet den lissom (jeg kjenner da meg selv godt nok til å vite at jeg fort roter bort ting), men det var jo veldig merkelig! Men så fant jeg den altså i dag...i bunnen av en kleskurv jeg ikke har brukt, eller i det hele tatt tenkt på siden da, under to "Bamblebunader" og en flytegenser. At jeg ikke tenkte på å kikke der...;) Nå gleder jeg meg igrunn bare til lille kan få brukt den, og jeg lover å ta godt var på den og passe på å legge den der den hører hjemme:) (Hvis jeg ikke har rotet den bort igjen innen den rekker å bli passe) :) Så da var dagen min reddet...sagt det før og sier det igjen...det skal ikke så mye til;) Det ER tross alt bedre å gå rundt og være fornøyd og smile, enn å surmule. Da er det viktig å sette pris på de små tingene i livet, da får man plutselig mye å glede seg over:)
Vanskelig å se nøyaktig HVOR fin den egentlig er...fargen er en helt annen, litt lysere på en måte, og litt klarere. Også er det noen nydelige broderte blomster der, men de faller lissom litt bort i alle skrukkene;) Det er nemlig sånn en kjole blir når den ligger nederst i en kurv i 2 år;) Falt aller mest for den spisse hetta. Sukk som jeg gleder meg til lille blir stor nok til å bruke den:)

Tirsdagskvelden er her, og jeg gleder meg til "Fruene". Deilig å bare kunne sitte i sofan foran tv og ikke gjøre noenting igrunn. Sånn rent bortsett fra å se på tv da, og kanskje hekle litt, og kanskje henge litt på facebook og kanskje tilogmed blogge litt. Er ikke noe tvil om at jeg ikke er mann i hvertfall..så mange ting som jeg kan gjøre på en gang;) Ha en finfin tirsdagskveld, vi pråtæs ;)

Klem fra meg:)


mandag 9. januar 2012

Her kommer vintern, her kommer den kalde fine tida :D

Du kan tro lykken var stor her i huset i dag tidlig, når mini stakk snuta si på utsiden, og hun kunne se at det kom pittelitt snø ned fra himmelen. Gradestokken i bilen viste -4 grader, og vi ble enige om at sjansen for at det ble et ordentlig snøfall i dag var ganske stor. Og jammen ble det snø i dag. Ikke var ikke bare mini som var glad da...det er ikke alltid det skal så mye til for å tilfredsstille meg heller, og jeg har vært over gjennomsnittet fornøyd i hele dag:)

Jeg må si...at vinterhalvåret uten snø, det er ikke vinterhalvår for meg. Her om dagen, i begynnelsen av januar, så svelget jeg faktisk en flue! Tenk det, en FLUE! I januar! Det skulle ikke vært mulig det vettu, og det var DA jeg virkelig skjønte hvor mye jeg savnet vinteren. Så nå som snøen er kommet, så kan jeg kanskje slippe de fluene. Selvom jeg i dag tidlig kom ned på badet, og da krabbet det en bitte liten sukkermaur opp på foten min. Og etter den kom det 3 til, men de rakk aldri å komme seg opp på foten min. Muahahah ;) Men det er skummelt å drepe en maur eller 3...tenk på alle de som kan finne på å komme i begravelsen. Nei, en skal nok ikke være for tøff heller ;) De stakkarne hadde sikkert begynt å fryse nå som vinteren kom, og tenkte at de skulle kravle seg frem til varmekablene våre for å varme seg litt...de er nå litt dumme også, for det samme skjer hvert år...det ekke kult å komme opp på badet vårt...det er ikke så mange som kommer tilbake til tua si igjen ;)

Anyways...etter barnehagen var mini superklar for en skitur, og ettersom hun har mast om det siden før hun fikk nye ski til jul, så skulle det nå bare mangle om vi ikke skulle ta en tur ut. Mini spente på seg skia, og lille fikk på seg en stor dress (som jeg ikke tror hun skjøne poenget med der og da), og vi satt henne på akebrettet og turet bortover veien, mot den nye, freshe akebakken. Mia superstolt på nye ski, og lille gapende, for å se nøyaktig HVOR mange snøfnugg hun kunne fange før vi skulle inn igjen. Hehe.
Stolt jente med nye ski. Det ble en skitur som sagt, frem og tilbake til akebakken, før hun dro hjem og byttet ut skiene med akebrett og dro tilbake til akebakken, hvor hun ble en time.:) Og når hun kom hjem...sovnet hun som en stein:) Det er ikke mye som er finere enn barn som sover...så fredfulle..helt uten bekymringer <3 <3
Jeg tror lille var mest overrasket over fremkomstmiddelet, men hun koste seg veldig oppi der, og hver gang vi stoppet ble hun utålmodig. Det må vel bety at hun likte det vel? :)

Prosjektet "spis mindre digg og mere frukt og grønt" går sin gang det...jeg har mine sprekker, men ikke på langt nær så mange som tidligere:) EN liten Kong Haakon konfekt...det kan egentlig ikke kalles sprekk. Men...i dag dro jeg på butikken og kjøpe noen mandler og møøøøøøøørk sjokolade, sånn i tilfelle jeg blir helt innhol, for da har jeg lest at det er lov med LITT. ;) I tillegg til det kjøpte jeg (på oppfordring fra min bedre halvdel, som for øvrig er MYE flinkere enn meg) masse frukt som jeg la i fruktfatet. Og jeg må si...et fullt fruktfat innbyr faktisk til å spise frukt. MYE mer enn et tomt et ;)
Er du ikke enig? Det ser jo ut som om det er tatt rett ut fra en livsstilsreportasje i ett av de "masete" damebladene, som ALLTID har så mange gode tips på å bli sunn og frisk og tynn og ja jeg vet ikke hva;) Nuh skal jeg avslutte for å ta meg et "Jazz-eple" - ekstra friskt og crispy med ekstra aroma. Faktisk! ;)

Ha en fin kveld!



torsdag 5. januar 2012

Det er lettere sagt enn gjort!

Forgive me father for I have sinned...i dag har jeg smakt på gulrotkaka jeg lagde i går til juletrefesten. Var flink jente og bakte kake fra bunn vøtt, også ble det bare spist to kakestykker....av DEN gode kaka! Merkelig!:) Det er sikkert fordi folk tenker sånn som jeg tenkte før jeg smakte gulrotkake. "Gulrøtter i kake??!! NEI TAKK! Grønnsaker hakke no i kake å gjøre vøttø. Det KANKE være godt det!" Men en 17.mai for snart 5 år siden, dristet jeg meg til å smake, og da var det gjort...jeg føler på en måte at jeg har fått tatt igjen for alle de årene som jeg ikke turte å smake på gulrotkake. For det HAR blitt noen kaker på de 5 årene. Det er jo verdens letteste kake å slenge sammen, og jeg har jo stort sett alltid ingrediensene liggende, så da er det fort gjort. Og i disse tider, som jeg skal være så flink, så var det rett og slett skikkelig urutt at det ble så mye kake igjen. Enda så flink jeg har vært i dag...gått rett forbi bollen med twist sikkert 40 ganger, ikke så mye som snoket i smågodtbollen (ja, bollen...kjøpte 1,8kg smågodt til nyttårsaften, og da var vi jo så stappa at smågodt var det siste vi tenkte på), jeg har tilogme ryddet i en kg Kong Haakon V etter at lille hadde fått tak i den...UTEN å smake! Men så var det den kaka da...jaja, bedre lykke i morgen;)

I dag forsvant juletreet her i huset. Nå var det virkelig på tide, for hver gang jeg gikk forbi treet, og kom borti en grein sildret det så fint på gulvet. Det var nesten så jeg vurderte å ta frem støvsugeren ved flere anledninger, men jeg stod i mot presset;) Når vi tar ut juletreet, er det mer slakting det er snakk om...Jeg fjerner pynten og Dag står for fjerning av lys. Og tre! Resten av julen får bli noen dager til...her i huset pynter vi jo ikke før lille julaften, og for SÅ mye jobb, så skal det jammen få stå fremme litt til;) Så gjenstår det å se hvilken julepynt vi glemmer i år, og fjerner til våren.:) Vurderer å la adventsstaken stå..vi er jo allerede i gang med å vente på en ny jul ;)
Dette bildet har fått tittelen "Ribbet tre", og du skjønner kanskje hvorfor?:) Vi (les: Dag) klipper greiner og fyrer, og det blir godt og varmt i stuen...helt til det bare er varmt, og ikke godt lenger. Hehe. Det blir akutt for varmt, og da må det luftes. Hehe. Så fyrer vi litt for kråkene og alle småfuglene da. I dag var det jo deilig å hvitt ute når vi stod opp, og lykken var stor da mini oppdaget det da hun åpnet døren for å dra i barnehagen. Hun var fast bestemt på å ha med seg de nye skiene i barnehagen, men 1mm snø er litt lite for skigåing, så nå drømmer ligger hun søtt i sengen sin og drømmer om mere snø, sånn at hun får prøvd skiene sine.

Torsdag er helligdag er i huset, da er Dag på badminton, og jeg holder meg hjemme. Hvis det skjer noe da, så er det her det skjer, hvis ikke får jeg ikke blitt med. Det er helt greit det asså...da sitter jeg med datan, fjernkontrollen og hekletøyet mens englene sover, og kooooser meg med det. Så det har jeg tenkt til å fortsette med en times tid til her, så får du kose deg med ditt. Goood torsdagskveld til deg og dine <3

tirsdag 3. januar 2012

Viljestyrke kom til meg!

Ai ai ai, nytt år og nye muligheter...trodde jeg! Tenkte jeg skulle være flink da serru (i år igjen), og prøve å kutte ned på snoperier og andre usunne ting i hverdagen, og heller ha lørdagen som en "kosedag". Misforstå meg rett, dette er ikke et nyttårsforsett, mere noe jeg stadig tenker på, og prøver på, som jeg tenkte at 2.januar, er en fin tid å begynne på. Det er ALDRI en fin tid å begynne med å slutte med å spise snoperier. Det går relativt bra igjennom dagen, men det hender jo jeg sprekker...(men det er det bare jeg som vet, for jeg snikspiser. For Dag da lissom...ja, for jeg skjønner jo ikke at det er meg selv jeg lurer) Haha...og når kvelden kommer...ungene er lagt, tv står på, hekletøyet er i hendene, og jeg føler at noe mangler...noe snop! Det er ikke lett asså. :) Da begynner jakten...jakten i skapene etter noe som er digg, men som ikke kvalifiserer til snop. Hehe. Fant en pose Polly Turmix...er det snop? Nøtter og rosiner og noen få sjokolader...ja det er det, men ikke så mye som ren sjokolade, så jeg tok noen få;) Jeg fant noe mer...saltstenger...er det snop? Det er jo snacks, men ikke så fett som potetgull...ja, det er nok det, men jeg tok kanskje 5 allikevel:) Og jeg VET at når jeg tar det, så lurer jeg meg selv, men jeg gjør det forde;)

I dag har mini vært i barnehagen, og Dag en tur på jobb, så jeg og lille har vært alene hjemme. Noe var rart me lille i dag gitt, bare sutret, og jeg kunne i hvertfall IKKE forlate rommet. Så da tenkte jeg meg en tur på butikken. Kledde på lille, mannet meg opp til å gå ut i været, låste døra, løp ut til bilen me lille på armen, også hadde Dag setet hennes i sin bil, så da måtte vi inn igjen. Dag hadde gitt meg en "oppgave" i dag, jeg skulle få lov til å rydde i bilen. JEI!;) Tenkte lille kunne sitte i bilen med litt musikk på i mens, kunne jo ikke ha henne i vogna...var jo redd for at Emil skulle stikke av med henne. Så jeg kledde på henne, mannet meg opp til å gå ut i været, låste døra, løp ut til bilen me lille på armen, også hadde Dag setet hennes i sin bil. Hahaha. HVOR ør går det an å bli?!?! Noen kaller det ammetåke, jeg vet ikke hva jeg skal tro...kanskje det bare er meg ;)

Dagen er snart over, nå gjenstår bare litt av "Fruene" og den nye serien (som sikkert ikke kan måle seg med Privat Praksis), men jeg gir den en sjanse.:)

Hva synes DU om været som er nå forresten?

Ha en fin kveld, med eller uten tv ;)

søndag 1. januar 2012

Godt nyttår til alle dere flotte lesere :)

Tjo og hei, leverpostei, i morgen er det hverdagen igjen!!! <3 Jeg har sagt det før, og sier det igjen...jeg ELSKER hverdagen! Jeg er over middels opptatt av rutiner, spesielt når det gjelder unger som skal sove, og det er ikke til å stikke under en stol at det er lettere å opprettholde rutinene i hverdagen...du ER en skikkelig kjip mamma hvis du kaster ungene i seng 19.30 på julaften og 1.dag og 2.dag og kanskje til og med 3.dag og nyttårsaften. Hehe, ja, hvis ungene ikke gjerne vil da...da får de lov;)

Nyttårsaften gikk stille og rolig for seg, men jeg må si...det er et pes å være dame asså...i går, når jeg skulle freshe meg opp litt før det store selskapet, hoppet i dusjen, og når jeg var halvveis ferdig med å kle meg etterpå var jeg nesten like varm som da jeg gikk i dusjen. Hold-in ekke til å spøke med asså! Jeg kan informere om at det praktisk talt er UMULIG å få den på seg når man har litt dårlig tid og i hvertfall ikke rekker å tørke seg så nøye. Ja, på kroppen mener jeg ;) Men...jeg er sta serru, så jeg fikk den på, jeg. Og når den endelig var på...så er det ikke digg å ha på seg hold-in asså...neeeeei en skal jammen lide for skjønnheten gitt! Men nå er det overstått, og det er lenge til neste gang den skal frem...og ettersom det er et nytt år med nye muligheter, så går det jo an å håpe at jeg ikke trenger den engang, neste gang jeg skal ha den på ;)

Har ikke vært noe flink til å ta bilder i julen og på nyttårsaften. Kunne jo valgt å ta bilde av det fine pyntede bordet i går, men så hadde jeg ikke nok tallerkner til at alle kunne få like, så da ble ikke det no...litt synd egentlig, for denne gangen var det med servietter og fine stjerner på duken og greier ;) Eller jeg kunne tatt av de fine folka som var her..men mange av de er så vakre at deres skjønnhet ikke kan fanges på film;) Eller fyrverkeriet...men alle andre har jo tatt bilde av det, for vårt var ikke noe mer fantastisk enn alle andres osv osv. Men så er det nå også sånn...at jeg er jo ikke så opptatt av å fotografere heller, jeg er mye mer opptatt av å skrævle og skrive, så da ble innlegget i dag (også) uten bilder, men med masse tekst :)

Takk for at du snoket innom i kveld. Legg gjerne igjen et lite spor :)

Klem fra meg

Som sagt så er hverdagen her i morgen, og jeg har handlet inn garn til mitt nye prosjekt med heklenålen, så da kommer det plutselig noen oppdateringer på det også. For det er så mye lettere å få tid til å skrive litt her, når det ikke er selskaper hveeeer dag :)