Totalt antall sidevisninger

mandag 12. desember 2011

Vårt store problem

Jeg har igrunn tenkt på det en stund, at jeg skal skrive om "problemet vårt", så dette innlegget kommer til å handle om nettopp dette. Ikke hekling, ikke barna eller Dag, bare "problemet"!

Som jeg har nevnt i et tidligere innlegg er jeg ikke spesielt samfunnsengasjert (hvertfall ikke sånn utad), men jeg føler at dette "problemet" fortjener litt opperksomhet...jeg mener nemlig at vi har VELDIG lite å klage på, når "vårt" størtste problem om dagen, handler om at vi har for lite smør. Og når jeg skriver vårt i anførselstegn er det fordi det ikke er MITT problem. Jeg bruker melange til matlaging, og har Soft på skiva (men det er visst ikke ordentlig smør sier mamma. Som forøvrig har 4 pakker meierismør i kjøleskapet, pluss en flytende bremykt, og som har bestilt mer) "Jeg skal jo ha til bakingen!" Da må jeg si at jeg er veldig spent på årets julebakst...det blir kake til alle skulle en tru ;)

Nå har det seg sånn at butikkene får inn så lite meierismør fordi de har fått inn 20 millioner(!) liter mindre melk enn de pleier, og i tillegg til dette, så er det større etterspørsel etter de feite meieriproduktene pga. fetthungrige nordmenn på lavkarbokur. Blir problemer av sånt. Folk går mann av huse og står på Karl Johan og hytter neven i været og roper "Vi vil ha smør! Vi vil ha smør!" Det er fantastisk. Tilogme amerikanerne gjør narr av oss nå.:)

Jeg tar meg selv i å lure på om Tine har sett på alternative løsninger på problemet...jeg kjenner mange nybakte mødre (inkl meg selv) som har masse melk! Hadde jeg fått en liten slump for melka mi, så skulle jeg sannelig ha stilt opp, jeg. Og sikkert mange med meg! ;) I stedet har problemet nådd de høyder at folk har hamstret, og selger smør på finn.no. Haha. Leste en annonse hvor det stod "En pakke smør selges for høystbydende. Bare tatt av det et par ganger." :) Men det er også uåpnede pakker, og mange av de ligger til den nette sum av 200 kroner. Djiiiiz, jeg lurer på hva som skulle skje med oss hvis vi skulle oppleve skikkelige problemer, på størrelse med de som ikke har mat i det hele tatt!

Flaks for meg, så har jeg tatt vare på 4 små putter med Tine Meierismør etter dåpen til Erle i september. Mon tro om jeg kan få solgt disse for noen slanter nå i disse juletider?! Rop ut dersom du skulle være interessert ;)

En annen ting jeg lurer på; er det sånn at alle PLEIER å ha meierismør, eller er det litt ekstra stas å kunne SI at man har det nå, nettopp fordi det er vanskelig å få tak i? Ville det samme skjedd om det var røyk som det var vanskelig å få tak i? Skulle alle kastet seg rundt og hastet til butikken for å kjøpe det som var, og sette i gang og dampe som lokomotiver? :) Blir spennende å se...regjeringen skal sikkert forby røyk vettu, så da får vi bare lene oss tilbake og vente og se. Blir deilig å være ikke-røyker da, og med hånden på hjertet kan jeg nå love at jeg IKKE skal begynne å røyke hvis det blir sigarettmangel, og jeg skal heller ikke kjøpe meierismør, BARE fordi det er vanskelig å få tak i. :)

Håper du får tak i det du trenger, og at julebaksten din blir god. Hvis ikke kan jeg skilte med en oppskrift på knallgode chocolate chip cookies, som blir supergode med gode, gamle Melange <3

Ha en fortreffelig aften :)

PS! Hvis det skulle knipe, kan du jo ta en titt på linken under ;)

http://ordentligmat.no/2009/09/hjemmelaget-sm%C3%B8r/

3 kommentarer:

 1. Fin blogg du har fått deg, forresten! ;)

  Jeg kan ikke bli mer enig! Jeg var på butikken ista (Meny), for å blant annet kjøpe smør til baking, og der hadde de masse Tine Meierismør igjen...! Jeg skjønner ikke helt greia jeg heller! Har alltid brukt Melange til baking, og baksten smaker jo kjempegodt med det! ;) Var en annen kunde som kikket litt rart på meg, når vi samtidig skulle inn i "smørkjøleskapet", og jeg plukket Melange, og hun Meierismør (så ut som hun også skulle bake). Folk er litt rare...

  Så jeg støtter deg hvertfall i dette! Gode, gamle Melange! :)

  Solveig

  SvarSlett
 2. Kjære deg, jeg syns det er langt over grensen å harselere med noe som må være den største krisa Norge har opplevd etter krigen. Den første!

  Jeg har flydd rundt hjemme, revet meg i håret og grått meg tørr i lang tid. Helt til jeg kom på Spar Falkum og så at smørdisken var fullere enn noensinne! Der var det ORDENTLIG smør (som visstnok er forskjellen på liv og død), late-som-smør, flytende smør, smør med og uten salt, margarin i alle former og fasonger, pluss at jeg er overbevist om at det ville være et aldri så lite utvalg av diverse matoljer!

  Så konklusjonen min er at Falkum ikke helt følger med, og at man ikke skal HARSELERE over andres dype, alvorlige krise!! FY!

  SvarSlett
 3. For min del klarer jeg ikke smaken av Meierismør, her er det melange som gjelder, og jeg har vel heller ikke heeelt fått med meg hva det store problemet er:P

  SvarSlett